aif-ukraine.kiev.ua

7 найкращих продуктів, які допомагають при запальних процесах

Неважливо, відчуваєте Ви легкий або сильний біль, заціпеніння в м’язах і суглобах, нетравлення, болі в шлунку, порушений у Вас баланс мікрофлори ШКТ, вражений організм вірусом, відчувається занепад сил, зайва вага, підвищений рівень шкідливих вільних радикалів, – все це часто відсилає до двох першопричин: підвищення кислого середовища організму і запальним процесам.

Щоб зрозуміти, яким чином кисле середовище призводить до запальних процесів, спочатку потрібно зрозуміти, що таке «pH» – водневий показник, або міра активності іонів водню в розчині, кількісно виражає його кислотність, яка варіюється від 0 до 14, де «0» – вищий ступінь кислотності, а «14» – найвищий показник лужного середовища. Нашому тілу потрібен особливий баланс pH для роботи і підтримки гомеостазу. Навіть незначні зміни в рівні pH можуть призвести до серйозних проблем.

Продуктові маркети і дієти часто перенасичені продуктами підвищеної кислотності. Кофеїн, алкоголь, напівфабрикати, штучні цукру, очищене борошно, пастеризовані молочні продукти і тваринні білки є джерелами підвищеної кислотності, тому їх регулярне споживання може призвести до того, що Ви відчуєте, принаймні, один з багатьох хронічних симптомів запального процесу. Навіть природні процеси, що відбуваються в нашому тілі, призводять до вироблення кислотних побічних продуктів. Стрес також серйозно впливає на кислотно-лужний баланс.

Так як можна подолати ці ефекти кислотних продуктів? Вся справда в їжі. Метою повинно стати споживання не менше 80% продуктів, що підтримують лужну середу, і не більше 20% кислотних продуктів. Не всі кислі продукти харчування є обов’язково хворими; проте вживання тих, що характеризуються підвищеною кислотністю, слід обмежити, про них можна дізнатися в журналі Intermobi. Свіжі фрукти та овочі з легкої термічною обробкою – базова частина здорової дієти.

Нижче приведений список продуктів, що володіють найменшою кислотністю і здатних відновити лужний баланс, знизивши запальні процеси. Слід починати боротися з порушенням кислотно-лужного балансу на кухні, а не за допомогою медикаментів!

7 найкращих продуктів, які допомагають при запальних процесах

Зелені листові овочі

Листові овочі багаті поживними речовинами, подщелачивающими мінералами, фітонутрієнтами, антиоксидантами і надають протизапальний ефект омега-3 жирними кислотами. Листова капуста, мангольд (листовий буряк), шпинат, салат, пліч-чой китайська листова капуста) і т. д. Фрукти і овочі, в цілому, повинні становити більшу частину Вашого раціону.

Куркума

Це південно-африканська культура (кореневище) повсюдно використовується і ціниться за свої протизапальні властивості. Сьогодні її можна знайти майже в кожному блюді або напої (соки, смузі або чай). Куркумін, основний компонент, що відповідає за протизапальні властивості куркуми, використовується для боротьби з простудними захворюваннями, грипом, хворобою Альцгеймера, захворюваннями печінки, для профілактики онкозахворювань і, звичайно, для полегшення запальних процесів.

7 найкращих продуктів, які допомагають при запальних процесах

Риб’ячий жир

До теперішнього моменту, багатьом з нас відома важлива роль омега-3 жирних кислот в полегшенні запальних процесів. Кращим джерелом цих жирних кислот є риба; при цьому, одні породи риб краще і краще, ніж інші. Великі сорти океанічних риб можуть містити великий відсоток ртуть та інші важкі метали. Кращим вибором буде дикий лосось або більш дрібні породи жирних риб – сардини та анчоуси. Риб’ячий жир можна вживати і як БАД. Ферментоване масло печінки тріски буде гарним вибором. Крім омега-3 жирних кислот, воно є більш біодоступним джерелом вітамінів D і A.

Ягоди

В цілому, ягоди містять менше цукру, ніж більшість фруктів, але в них дуже багато антиоксидантів з протизапальним ефектом. Чорниця та інші ягоди темного кольору насичені великою кількістю антиоксидантів, а саме, кверцетину, допомагаючи боротися із запаленнями.

Волоські горіхи

Це не тільки відмінне джерело протеїну, а також омега-3 жирних кислот, антиоксидантів і вітаміну E. Регулярне споживання волоських горіхів допоможе підтримувати високий тонус і знизити запалення в тілі.

7 найкращих продуктів, які допомагають при запальних процесах

Яловичий бульйон з кісток

Цей продукт багатий основними необхідними поживними речовинами і подщелачивающими вітамінами і мінералами, які легко засвоюються (кальцій, магній, кремній і фосфор, а також колаген, гіалуронова кислота, білок і сполучна тканина , що допомагають послабити запалення і підтримати здоров’я суглобів, шкіри, кісток).

Кокосове масло

Це продукт з сильним протизапальним ефектом, в основному, складається з ТСТ (тригліцериди середнього ланцюга), які легше засвоюються організмом і не накопичуються у вигляді жирових відкладень. Кокосова олія має протимікробну і антигрибкові ефектом завдяки капринової, лауринової та декановой кислот, що сприяє зниженню запальних процесів, зниження тиску, підвищення тонусу тіла і імунітету.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *